Οι μυθοποιητικές μικρογραφικές αφηγήσεις του Χρήστου Κάλφα, σχέδια σε χαρτί, με δάνεια και αντιδάνεια από διαχρονικά πολιτισμικά αρχέτυπα, έρχονται σε δημιουργική συνομιλία με τις πορσελάνινες γλυπτικές μινιατούρες, έναν στην κυριολεξία μικρόκοσμο με παραδοξότητες της Κυριακής Μαυρογεώργη, ενώ οι συσσωρεύσεις από πλαστικές μινιατούρες με έντονα χρώματα του Φώτιου Μπάλα, που λειτουργούν ως ειρωνικά totems, γειώνουν την παραμυθία του σύγχρονου κόσμου, καθώς προβάλουν τον παιγνιώδη επιτονισμό τους.
Σε αυτές τις τρεις εκδοχές εικαστικής αφήγησης μικρόκοσμων ο Δημήτρης Παλάντζας απαντά με έναν δικό του, καθαρά αφηρημένο συλλογισμό, πλάθοντας με μέταλλα εργαλεία μέτρησης, σαν όργανα εικαστικών ρυθμών, γεωμετρώντας.
(σχόλιο Θάλειας Στεφανίδου)
Χρήστος Κάλφας_Κυριακή Μαυρογεώργη_
Φώτιος Μπάλας_Δημήτρης Παλάντζας
10.09 -04.10.2019
Εγκαίνια Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, 19.00 – 22.00
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00
ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ | Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη
t. +30 2310 240416, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
lolanikolaougallery.blogspot.gr
