Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΕκθέσειςΧαρακτική

Χαρακτική

Εκ βάθους καρδίας!

Konstantakou Anastasia-900Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο συνεργάζονται για να ενεργοποιήσουν την ιαματική, οιονεί θαυματουργική, δύναμη της τέχνης.

Διαβάστε περισσότερα: Εκ βάθους καρδίας!

Ιχνηλατώντας τον Ερωτόκριτο

chania-art1-900Συμμετέχοντας στις εορταστικές δράσεις για το «Έτος Ερωτόκριτου» ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον παρουσιάζουν την έκθεση χαρακτικής «Ιχνηλατώντας τον Ερωτόκριτο» του Γρηγόρη Νιόλη, σε επιμέλεια του Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, Υψηλαντών 30, Μέγαρο Δημαρχείου, Χανιά, Κρήτη.

Διαβάστε περισσότερα: Ιχνηλατώντας τον Ερωτόκριτο

Fantastic Worlds

patrikiou-900Από τη Θεσσαλονίκη στο Βερολίνο και μετά στη Θέρμη και από εκεί στην Πλ. Άθωνος

Διαβάστε περισσότερα: Fantastic Worlds

Ομαδικό Πορτραίτο - Οι καλλιτέχνες της καρδιάς μας

omadiko-portreto-900Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti παρουσιάζει μία ακόμα σημαντική έκθεση τη φετινή χρονιά, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στην δημιουργία της μεταξοτυπίας.

Διαβάστε περισσότερα: Ομαδικό Πορτραίτο - Οι καλλιτέχνες της καρδιάς μας

Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής και Ιαπωνικής Χαρακτικής

Printmaking Exhibition-900Η χαρακτική σαν μορφή εικαστικής δημιουργίας είναι ιδιαίτερα οικεία στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στην Ιαπωνία.

Διαβάστε περισσότερα: Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής και Ιαπωνικής Χαρακτικής

Θηρογένεια του Γιάννη Ευθυμιάδη

thirogeneiaΈκθεση Χαρακτικής του Γιάννη Ευθυμιάδη με τίτλο ΘΗΡΟΓΕΝΕΙΑ διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από 1η έως 10 Μαρτίου 2019. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα.

Διαβάστε περισσότερα: Θηρογένεια του Γιάννη Ευθυμιάδη

Έκθεση έργων Βάσως Κατράκη

katrakiΟ Δήμος Πετρούπολης και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης (μέλος ΟΓΕ) τιμώντας την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συνδιοργανώνουν έκθεση έργων της χαράκτριας Βάσως Κατράκη (1914-1988).

Διαβάστε περισσότερα: Έκθεση έργων Βάσως Κατράκη

«Αναφορά στο Ρεμπέτικο»

athonos-art-space-900Ο χώρος Άθωνος aRT sPACE, στη Θεσσαλονίκη, σας προσκαλεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, από τις 19.00 και μετά, για τα εγκαίνια της έκθεσης του Σώτου Ζαχαριάδη, με τίτλο «Αναφορά στο Ρεμπέτικο».

Διαβάστε περισσότερα: «Αναφορά στο Ρεμπέτικο»

Έκθεση χαρακτικής του Νίκου Τερζή

Nikos-TerzisΟ χώρος τέχνης ΑΘΩΝΟΣ aRT sPACE σας περιμένει την Τετάρτη 28 Νοέμβρη από τις 7.30 μμ. στο χώρο του Παπαμάρκου 25, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής του Νίκου Τερζή.

Διαβάστε περισσότερα: Έκθεση χαρακτικής του Νίκου Τερζή

Έκθεση χαρακτικών του Γκύντερ Γκρας

0072-900Ελληνοαμερικανική Ένωση, Έκθεση χαρακτικών του Γκύντερ Γκρας με τίτλο "Τελικά γράφω ή σχεδιάζω;"

Διαβάστε περισσότερα: Έκθεση χαρακτικών του Γκύντερ Γκρας

«Πορτρέτα Συμπρωτεύουσας»

selanik-900Με μεγάλη χαρά η Ζώγια φιλοξενεί έως τις 30 Οκτωβρίου την έκθεση χαρακτικών του Βασίλη Καρκατσέλη με τίτλο «Πορτρέτα Συμπρωτεύουσας».

Διαβάστε περισσότερα: «Πορτρέτα Συμπρωτεύουσας»

Τα μαύρα κουτιά της μνήμης

kaprou-900Η χαράκτρια Ελένη Κάπρου επιχειρεί με το πρόσφατο έργο της να διεισδύσει στην καθεαυτό λειτουργία της μνήμης και να τη συνδέσει με τα πλάσματα της.

Διαβάστε περισσότερα: Τα μαύρα κουτιά της μνήμης

"Άβατον Ασύμφωνα"

asimfona-900Οι χαράκτριες Καληάνθη Βογδοπούλου, και Βαλεντίνη Μαυρόδογλου, παρουσιάζουν την έκθεση "Άβατον Ασύμφωνα", σε νέο χώρο του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών, που βρίσκεται στην διεύθυνση Αργυρουπόλεως 16 και Κλεφτών & Αρματολών 20 στον Λυκαβηττό, και σας προσκαλούν στα εγκαίνια της το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 18.30, με την επιμέλεια της Δήμητρας Σιατερλή.

Διαβάστε περισσότερα: "Άβατον Ασύμφωνα"

Athens Print Fest

Suchanek-900Στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων της Αθήνας το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου παρουσιάζει δύο εκθέσεις:

Διαβάστε περισσότερα: Athens Print Fest

Θηρογένεια

thirogeneia-900Έκθεση Χαρακτικής του Γιάννη Ευθυμιάδη με τίτλο ΘΗΡΟΓΕΝΕΙΑ θα φιλοξενήσει το Μέγαρο Γκύζη στα Φηρά Σαντορίνης από 20 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα: Θηρογένεια

7η Ετήσια Έκθεση Ανοικτού Εργαστηρίου Χαρακτικής

7ekthesi-900Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη διοργανώνει την 7η Ετήσια Έκθεση έργων των μαθητών του Ανοιχτού Εργαστηρίου Χαρακτικής .Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 11 Φεβρουαρίου και ώρες 6-9 μ.μ. καθημερινά στο Village Shopping and More..., ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα: 7η Ετήσια Έκθεση Ανοικτού Εργαστηρίου Χαρακτικής

Admir Mujkic Exhibition

LIVEOPENING-900Admir Mujkic. Το όνομα του καλλιτέχνη που είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη Χαρακτική Τέχνη.

Διαβάστε περισσότερα: Admir Mujkic Exhibition

«Ζωή»

Stavakantonakis LionΣτα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».

Διαβάστε περισσότερα: «Ζωή»

«Οδοιπόροι»

32-800Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής της Κλέβες Κρίσικο, με τον τίτλο «Οδοιπόροι».

Διαβάστε περισσότερα: «Οδοιπόροι»

Δημοσκόπηση

Ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα είναι:

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Παρασκευή, 18 Οκτ. 2019 - 09:04:09
 

Newsletter

ΑρχικήΕκθέσειςΧαρακτική Top of Page