Ποιος ο ρόλος της ανάσας στην αφήγηση; Πως χρησιμοποιούμε την ταξιδιωτική ανάμνηση όταν αφηγούμαστε; Εργαστήρι για την ανάσα και τον ρυθμό αφήγησης διοργανώνει το “Εργαστήρι Μαιρηβή” με τον Στέλιο Πελασγό, Αφηγητή, δρ παιδαγωγικής, συγγραφέα, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αφήγησης Αθηνών & Βέροιας το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 από τις 10π.μ. έως τις 3μ.μ.
Αναλυτικά...
Η ανάσα και ο ρυθμός της αφήγησης
Η εσωτερική μουσική του παραμυθιού και η εσωτερική μουσική κάθε παραμυθιού.
Δημιουργία φανταστικών χώρων με το σώμα και το βλέμμα.
Ο χώρος και ο χρόνος κάθε ιστορίας.
Ασκήσεις φαντασίας και εικονοπλασίας χώρου.
Η ταξιδιωτική ανάμνηση ως αφήγηση.
Τότε είπε και εγεννήθηκε η θάλασσα ...
Ο αφηγητής ανοίγει το στόμα και ξαναφτιάχνει τον κόσμο.
Στα μέτρα του ανθρώπου στα μέτρα της δικαιοσύνης και της αγάπης.
Η πανάρχαια τέχνη της προφορικής αφήγησης ξαναζωντανεύει.
Το υλικό της άμμος της θαλάσσης: έπος, μύθος, θρύλος, παραμύθι, ανέκδοτο, ιστορία φαντασμάτων, αίνιγμα, τραγούδι, ποίημα και λέγε κι άλλα.
Ο αρχιμάστορας Στέλιος Πελασγός ακολουθώντας την παραδοσιακή μέθοδο της μαθητείας χωρίζει κάθε εργαστήρι σε τρία μέρη:
Α μέρος: μαθητεία και άσκηση στις παραστατικές τεχνικές της αφήγησης/ σώμα, φωνή, αναπνοή.
Β μέρος: Εσωτερική επεξεργασία των ιστοριών /μυθοπλασία και εικονοπλασία, δημιουργική προφορική λογοτεχνία.
Γ μέρος: Πρακτική εξάσκηση
Info
Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 17
Από τις 10 π.μ. έως τις 3μ.μ.
"Εργαστήρι Μαιρηβή"
Κουκλοθέατρο
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
τηλ.: 2105222181 - 6942420062
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.mairivi.gr