Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ημερίδες

80 χρόνια από τη λήξη του Ισπανικού Εμφυλίου

80-Guerra-900Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο-ΕΑΠ/Προπτυχιακό Πρόγραμμα -Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και η Ισπανική Πρεσβεία διοργανώνουν διεθνές Συνέδριο με θέμα «80 χρόνια από τη λήξη του Ισπανικού Εμφυλίου-Αφιέρωμα στον Edward Malefakis», που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, από την Πέμπτη 4 έως και το Σάββατο 6 Απριλίου 2019. (09:00 - 19:30)

Διαβάστε περισσότερα: 80 χρόνια από τη λήξη του Ισπανικού Εμφυλίου

Η αξιοποίηση του κινηματογράφου στο σχολικό περιβάλλον

sxoliko-perivalon-900Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Α΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και την Camera Zizanio, διοργανώνουν Διημερίδα με τίτλο:

Διαβάστε περισσότερα: Η αξιοποίηση του κινηματογράφου στο σχολικό περιβάλλον

«Συλλογές έργων τέχνης: Από το ιδιωτικό στο δημόσιο»

maria yannakaki-900Ο ορισμός της έννοιας της συλλογής, τα κίνητρα που καθοδηγούν τους συλλέκτες, αλλά και τα κριτήρια ταξινομήσεων των συλλογών τους, ο δημόσιος ή ιδιωτικός χαρακτήρας τους, η ιστορικότητά τους, οι πολιτικές συγκρότησης, αλλά και δωρεών τους, τα πρακτικά ζητήματα οργάνωσης και τεκμηρίωσής τους, μαζί με τη διαχείριση και προβολή τους, είναι ορισμένα από τα ζητήματα που θέτουν οι συμμετέχοντες στην ημερίδα με τίτλο «Συλλογές έργων τέχνης: Από το ιδιωτικό στο δημόσιο» που θα πραγματοποιηθεί στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης) το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, ώρες 11:00-15:00. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή για το κοινό.

Διαβάστε περισσότερα: «Συλλογές έργων τέχνης: Από το ιδιωτικό στο δημόσιο»

Θέατρο – νεαρό κοινό- ψυχαγωγία, εκπαίδευση

emktΗ Ένωση μη Κερδοσκοπικών Θιάσων διοργανώνει το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 ημερίδα με θέμα

Διαβάστε περισσότερα: Θέατρο – νεαρό κοινό- ψυχαγωγία, εκπαίδευση

«Φεστιβάλ Πολιτισμού, μνημεία και Πόλη: ένας διάλογος σε εξέλιξη»

Finalafiche6-900Το Ερευνητικό Εργαστήριο Ιστορίας & Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης με υπεύθυνη την επίκουρη καθηγήτρια Αμαλία Κωτσάκη σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου οργανώνει συνάντηση με θέμα:

Διαβάστε περισσότερα: «Φεστιβάλ Πολιτισμού, μνημεία και Πόλη: ένας διάλογος σε εξέλιξη»

Αφιέρωμα στον κιθαρίστα Δημήτρη Φάμπα

fampas-900Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμου και Νεολαίας του Δ.Αθηναίων και ο Σύλλογος Φίλων της Κιθάρας "Δ.Φάμπας" διοργανώνουν διημερίδα αφιερωμένη στον σπουδαίο κιθαρίστα, συνθέτη και δάσκαλο Δημήτρη Φάμπα, στις 9 και 10 Απριλίου στον Πολυχώρο "Αννα & Μαρία Καλουτά" (Αγ. Σώστης) με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων χωρίς την παρουσία του.

Διαβάστε περισσότερα: Αφιέρωμα στον κιθαρίστα Δημήτρη Φάμπα

«Εθνικό δίκτυο ψηφιακής τεκμηρίωσης της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς»

imerida-laografiaΤο Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα το έργο «Εθνικό δίκτυο ψηφιακής τεκμηρίωσης της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11.00 στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28)

Διαβάστε περισσότερα: «Εθνικό δίκτυο ψηφιακής τεκμηρίωσης της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς»

«ΥΦΑΣΜΑ»

yfasma-800Ημερίδα Συντήρησης - 6 Νοεμβρίου 2015. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θέσπισε και καθιέρωσε στο πλαίσιο των δράσεων του, τη διεξαγωγή ημερίδων συντήρησης, με πρωτοβουλία του τμήματος Συντήρησης, Χημικών και Φυσικών ερευνών και Αρχαιομετρίας του μουσείου.

Διαβάστε περισσότερα: «ΥΦΑΣΜΑ»

1ο Διεθνές Συμπόσιο Θεραπειών Μέσω Τέχνης

symposio-therapia-texni-750Μια πολύ ιδιαίτερη διοργάνωση, που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε θεσμό, διοργανώνει από την Πέμπτη 17 έως και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, η επιστημονική, μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ψυχολογία – Τέχνη».

Διαβάστε περισσότερα: 1ο Διεθνές Συμπόσιο Θεραπειών Μέσω Τέχνης

40o Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ερευνα του Χορού

GRAT-Congress-2015-800Αθήνα, 1-5 Ιουλίου 2015. Πρόκειται για το μεγαλύτερο γεγονός στο χώρο της μελέτης του χορού. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να παρουσιαστούν πρωτοποριακές εργασίες σε ένα μεγάλο κοινό επαγγελματιών, δασκάλων χορού, χορογράφων, ερευνητών, κριτικών και διοργανωτών. Προσεγγίζει όλες τις μορφές του χορού, καλλιτεχνικά και επιστημονικά.

Διαβάστε περισσότερα: 40o Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ερευνα του Χορού

"Θεσσαλονίκη, πόλις εύξεινος-πολύξενος"

lemth-700Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, καλεί το κοινό την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, ώρα 7:30 μμ. στην πρώτη Ημερίδα που διοργανώνει στο πλαίσιο της Περιοδικής Έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα: "Θεσσαλονίκη, πόλις εύξεινος-πολύξενος"

«27ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου. – Ημερίδα»

fest-rethimnou-1-900Την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι του Πολιτισμού ημερίδα για την εποχή της Αναγέννησης, η οποία λειτούργησε σαν προπομπός του 27ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου.

Διαβάστε περισσότερα: «27ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου. – Ημερίδα»

Το Μέλλον του Οικοτουρισμού στην Ελλάδα

ecolnet-900Ημερίδα Εργασίας με θέμα «Το Μέλλον του Οικοτουρισμού στην Ελλάδα» πραγματοποιείται την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα: Το Μέλλον του Οικοτουρισμού στην Ελλάδα

«Δίκαιο και τέχνη»

mbpΠέμπτη 4. Δεκεμβρίου 2014, 10.00-17.00
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
αμφιθέατρο Στέφανος Δραγούμης)

Διαβάστε περισσότερα: «Δίκαιο και τέχνη»

«Θάλασσα και Πόλη»

imagine 2014Το θαλάσσιο μέτωπο μιας πόλης καθορίζει και συμβάλλει στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης ταυτότητας. Είτε εμπεριέχεται σε αυτό λιμάνι είτε όχι, αποτελεί ή θα πρέπει να αποτελεί σημαντική πηγή ενδυνάμωσης της πόλης σε λειτουργικό και αισθητικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα: «Θάλασσα και Πόλη»

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Δευτέρα, 19 Αυγ. 2019 - 04:46:01
 

Newsletter

ΑρχικήΣεμινάριαΗμερίδες Top of Page