Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΚινηματογράφοςΑφιέρωμα σε ταινίες μικρού μήκους

Αφιέρωμα σε ταινίες μικρού μήκους

locandina-800Το Πολιτιστικό Σωματείο «Ο Φάρος» - “Il Faro”, υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων και την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, διοργανώνει, την Κυριακή στις 7.00μ.μ. στην Αγορά Αργύρη, κινηματογραφική βραδιά αφιερωμένη στις ταινίες μικρού μήκους του ιταλο-πατρινού σκηνοθέτη Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλου .

Ο σκηνοθέτης θα παρουσιάσει στη πόλη που μεγάλωσε μια επιλογή από ταινίες του μικρού μήκους, με ενδιαφέρουσες θεματικές, όπως την πρώτη ταινία μυθοπλασίας που έγινε ποτέ εξ ολοκλήρου στα γκρεκάνικα - το γλωσσικό ιδίωμα της Ελληνόφωνης Καλαβρίας, μια διαφορετική εκδοχή του ηρωικού κατεβάσματος της ναζιστικής σημαίας στην Ακρόπολη το 1941, ταινίες με θέματα τη φιλία, την αναζήτηση του έρωτα και της ευτυχίας.

Η βραδιά θα κλείσει με το πιο πρόσφατο έργο του ‘Οι Κόρες του Χάους’, όπου ξετυλίγεται η ζωή της μεγάλης θεατρικής οικογένειας της Κυβέλης κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, καθώς και το πάθος που είχαν για τα έργα του Πιραντέλο. Η ταινία αυτή το 2014, μετά από την πρεμιέρα της στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, προβλήθηκε με επιτυχία και στη γενέτειρα του Πιραντέλο, τον Ακράγαντα της Σικελίας, στο 51ο Διεθνές συνέδριο του Ινστιτούτου Πιραντέλο.

Ο Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλος είναι πτυχιούχος Μηχανικός και έχει ζήσει στην Ελλάδα, στην Αγγλία και στην Ιταλία. Από πολύ μικρός μπήκε στον κόσμο της εικόνας και της φωτογραφίας.
Μεγαλώνοντας παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας, συνεχίζοντας μετά με εκθέσεις, δημοσιεύσεις και διδασκαλίες. Έπειτα, νιώθοντας την ανάγκη να προσθέσει ήχο και κίνηση στα κάδρα του, αρχίζει να ασχολείται με τον κινηματογράφο, παρακολουθώντας μαθήματα σεναρίου και σκηνοθεσίας.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ελληνικά, ιταλικά και διεθνή φεστιβάλ. Το 2006, στα πλαίσια του «Πάτρα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης» συμμετείχε με δυο ταινίες του στο αφιέρωμα ιταλικών ταινιών μικρού μήκους «Τα δαιδαλώδη μονοπάτια του έρωτα», στην εκδήλωση «Europe@Patras».
Το 2007 με το «Live Milano in 3 min», κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ «Arese in Corto». Το 2010 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο φεστιβάλ Artfools της Λάρισας με την ταινία «Το Φουκάρι τη Γενία». Το 2014 βραβεύτηκε με το ασημένιο μετάλλιο του Ινστιτούτου Πιραντέλο για την ταινία του «Οι Κόρες του Χάους».
Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξένες κιν/κές παραγωγές και έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση στον κινηματογράφο. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Η κινηματογραφική βραδιά της 15ης Νοεμβρίου περιλαμβάνει τις εξής ταινίες:
- Ο Κήπος των Τριφυλλιών, 2005, 12 λεπτά
- Τριγύρω Γύρω Όλοι, 2006, 15 λεπτά
- Live Milano in 3 min!, 2007, 4 λεπτά
- Χάριν Ευγενείας, 2008, 7 λεπτά
- Το Φουκάρι τη Γενία, 2010, 16 λεπτά
- Ον Δίπουν Πτερωτόν, 2012, 18 λεπτά
- Οι Κόρες του Χάους, 2014, 23 λεπτά

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Σεβαστή Σημαντήρη

Σεβαστή Σημαντήρη

Σημαντήρη Σεβαστή-Ελένη  Εκ Ρεθύμνου Κρήτης το πάλαι ποτέ ορμώμενη, το ιστορικό - αρχαιολογικό της Αθήνας σπουδάσασα, κατοικοεδρεύει στην Πάτρα. Πρώην φιλόλογος στο επάγγελμα, διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων, στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών και όχι μόνο. Συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πάτρας. Λάτρης της...

Περισσότερα Άρθρα από τον ίδιο Αρθρογράφο

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Παρασκευή, 19 Ιουλ. 2019 - 08:47:23
 

Newsletter

ΑρχικήΚινηματογράφοςΑφιέρωμα σε ταινίες μικρού μήκους Top of Page