Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με το Γιώργο Τριανταφύλλου, ηθοποιό

Συνέντευξη με το Γιώργο Τριανταφύλλου, ηθοποιό

triantafylouΤι σημαίνει για σας θέατρο;
Το θέατρο για μένα είναι ένας χώρος ελευθερίας και αλήθειας. Είναι ένας χώρος που το παρελθόν συναντά το μέλλον. Ένας χώρος νοσταλγίας, φιλοσοφίας, διαμαρτυρίας και σε πολλές περιπτώσεις κάθαρσης.

Στις μέρες μας ποιός είναι ο ρόλος του θεάτρου;

Το καλό και προοδευτικό θέατρο πρέπει να ΄χει πάντα πρωταρχικό ρόλο σε κάθε κοινωνία. Σε δύσκολες μέρες πάντα αποτελούσε μια διέξοδο, μια αντίσταση και μια ελπίδα. Όταν η παιδεία νοσεί το θέατρο πρέπει να διδάσκει. Αλλά ακόμα και σε μια κοινωνία που ο κόσμος ψάχνει την ευτυχία μόνο στα υλικά αγαθά έρχεται πάλι το θέατρο με ένα άγγιγμα στην ψυχή να τους διαψεύσει.

Ο ηθοποιός πόσο μπορεί να επηρεάσει το κοινό του ιδεολογικά; (είτε μέσω του θεάτρου είτε όχι. Κατά πόσο μπορεί να στείλει κοινωνικά μη νύματα)

Σίγουρα ο ηθοποιός μπορεί να περάσει κοινωνικά μηνύματα και μέσα από την δουλειά του αλλά και από την προσωπική του ζωή. Κατά την γνώμη μου ο ηθοποιός πρέπει να είναι σκεπτόμενος και κοινωνικά ευαίσθητος άνθρωπος.

Ως άνθρωπος τι ζητάτε από την υποκριτική;

Περισσότερη ταύτιση του ηθοποιού με τον ρόλο. Περισσότερη αμεσότητα και αλήθεια.

Αλλάζει τον κόσμο το θέατρο;

Όταν ο κόσμος αλλάζει από το θέατρο αυτό είναι θετικό, όταν όμως συμβαίνει το αντίθετο δεν είναι καλό. Το θέατρο είναι διαχρονικό δεν είναι μόδα.

Που εμφανίζεστε αυτή την περίοδο;

Αυτήν την περίοδο κάνω συχνές εμφανίσεις (όπως πολλοί συνάδελφοι μου) στο σπίτι μου.  Πριν λίγες μέρες έκανα έναν μικρό ρόλο στην νέα ταινία του Μανούσου Μανουσάκη ''Το ουζερί του Τσιτσάνη''

Ποιό είναι το ιδανικό θέατρο για σας; Είτε ως χώρος είτε ώς έκφραση.

Το ιδανικό θέατρο για μένα είναι ένας χώρος ζεστός φιλικός που να έχει άμεση σχέση και επαφή με το κοινό. Το ίδιο και σαν μέσο έκφρασης.

Τι σας δίδαξε το θέατρο στην προσωπική σας ζωή;

Ότι όλους τους ρόλους τους έχουμε μέσα μας και για αυτό μπορούμε και να τους ερμηνεύσουμε. Απλά με τον τρόπο που μεγαλώνουμε (το οικογενειακό και το κοινωνικό μας περιβάλλον) κάποια χαρακτηριστικά του χαρακτήρα μας ελευθερώνονται και κάποια άλλα όχι. Μου δίδαξε ότι δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο και ότι τίποτα δεν είναι απόλυτο. Πιστεύω ότι το θέατρο δεν σταματά ποτέ να μας διδάσκει και κάτι καινούργιο.

Πρόβα ή παράσταση; Καμαρίνι ή σκηνή;

Όλα είναι εξίσου σημαντικά. Υπάρχουν κάποια σεμινάρια που ονομάζονται ''Σημειολογία του θεάτρου'' και ασχολούνται με κάθε σημείο του θεάτρου.

Τί ήταν αυτό που σας μάγεψε στο θέατρο και ασχολήθηκατε με αυτό;
Σίγουρα η αμεσότητα και η επαφή με το κοινό, επίσης αυτή η ψυχοθεραπεία που βγάζεις από μέσα σου τον εαυτό σου και βάζεις άλλους ανθρώπους και βλέπεις από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Γιώργος Τριανταφύλλου

Η στήλη της Κλεοπάτρας
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Κλεοπάτρα Σβανά

Κλεοπάτρα Σβανά

Η Κλεοπάτρα Σβανά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976, σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή Κ.Ε.Α. και εργάστηκε για το θέατρο τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γράφει θεατρικά έργα εκ των οποίων 2 έχουν τιμηθεί με το 3ο βραβείο. Έχει κάνει δύο ταινίες μικρού μήκους. Προτιμά να σκηνοθετεί θέατρο και να γράφει σενάρια μεγάλου μήκους....

Περισσότερα Άρθρα από τον ίδιο Αρθρογράφο

Δημοσκόπηση

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών;

 
Σάββατο, 24 Αυγ. 2019 - 18:45:47
 

Newsletter

ΑρχικήΆρθραΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη με το Γιώργο Τριανταφύλλου, ηθοποιό Top of Page