Independent

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΑρχικήΧορόςΜη Κατηγοριοποιημένα

Μη Κατηγοριοποιημένα

Πληροφορίες RSS

Τι είναι το RSS;

Το RSS (Rich Site Summary) είναι μια διαμόρφωση για την λήψη περιεχομένου από το διαδίκτυο, με τακτικές ανανεώσεις. Με αυτό τον τρόπο επιλύεται ένα σημαντικό πρόβλημα, λόγω του πλήθους των πληροφοριών, που υπάρχουν στο διαδίκτυο, είναι αδύνατο σε οποιονδήποτε να επισκεφτεί όλες τις ιστοσελίδες, που τον ενδιαφέρουν, και να αντλήσει τις επιθυμητές πληροφορίες. Το RSS επιτρέπει την λήψη όλων των πληροφοριών με εύκολο τρόπο χωρίς να χρειάζεται η επίσκεψη σε κάθε ιστότοπο ξεχωριστά. Επίσης ευνοεί την ιδιωτικότητα αφού δεν χρειάζεται η εγγραφή σε κάποια λίστα ενημερώσεων μέσω e-mail (mailing list, newsletter κλπ).

Πως λαμβάνω RSS;

Η λήψη και ανάγνωση των δεδομένων που προέρχονται από το RSS γίνεται εύκολα από προγράμματα-πελάτες για RSS feeds. Υπάρχει σχετική πληθώρα από τέτοια προγράμματα στο διαδίκτυο που ικανοποιούν όλες τις ανάγκες, από δωρεάν μέχρι εμπορικά.

Τα διαθέσιμα rss feeds  του www.independent.gr  είναι:

ενημερώσου από το www.independent.gr καθημερινά.

Συνεργάτες

Χιονίδης Παναγιώτης, αρχισυντάκτης (δημιούργησε το 1994 τη Λέσχη Κινηματογράφου Εργατικού Κέντρου Θεσ/νίκης, το 2006 το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας, και το 2010 τη Λέσχη Κινηματογράφου Πάτρας http://lesxi-kinimatografou.blogspot.gr

 PatsialouΗ Κωνσταντίνα Πατσιαλού γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, πτυχιούχος Παιδαγωγικών Σπουδών της ΠΑ.ΤΕ.Σ./Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Πάτρας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις «Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα» της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ε.Α.Π. http://artinarticle.blogspot.gr

 

 

VaiosΟ Βάιος Φασούλας γεννήθηκε στο Γοργογύρι Τρικάλων 1947. Μετανάστευσε το 1970 στη Γερμανία κι εκεί παραμένει μέχρι σήμερα. Είναι ιδρυτής (11/2001) και πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ - ΕΕΛΣΠΗ. Στο έργο του αναφαίνονται εμφανείς οι επιρροές από τα ιδεολογικά-πολιτικά ρεύματα της εποχής του που μας επιτρέπουν να αναγνωρίσουμε την κλίμακα αξιών που αυτό προωθεί. Ο Βάιος Φασούλας έχει εκδώσει πάνω από δώδεκα βιβλία, τρία από αυτά στη γερμανική γλώσσα, επίσης διαθέτει πολλά ανέκδοτα έργα. Βραβεύτηκε από το πολιτιστικό ίδρυμα του Παναγιώτη Τρανούλη, "Πνευματική Εστία", για το μυθιστόρημά του, «Στ' αχνάρια της ζωής», αλλά και για το συνολικό του έργο, τιμήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεσσαλών, επίσης για την πνευματική του δραστηριότητα στη Γερμανία απέσπασε τιμητική διάκριση από το Δημαρχείο του Cadolzburg, (περιοχή Νυρεμβέργης) όπου ζούσε και εργάζονταν μέχρι το 2006. Στις 2 Ιουνίου 2005 το Αριστοτέλειο Ίδρυμα της Κύπρου αναγνωρίζοντας το ταλέντο, το ιδεολογικό υπόβαθρο, το αισθητικό προφίλ, την εκφραστική δεινότητα και γενικότερα την αξία του λογοτεχνικού έργου του Βάιου Φασούλα, απένειμε στο συγγραφέα την τιμητική πλακέτα του ιδρύματος. http://fasoulas.de

vlassi

 

Ο Βλάσσης Κοκκώνης γράφει και περιστασιακώς ποιητικολογεί αδιαλλείπτως από το 1977 μέχρι σήμερα. Σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, συνεργάστηκε με διάφορα ΜΜΕ του Μοντρεαλ και της Ελλάδας. Γιά ένα μικρό διάστημα, κάλυψε καθηγητικά πόστα στη δευτεροβάθμια, συμπληρωματική εκπαίδευση των Ελληνικών σχολείων στη παροικία Μοντρεαλ και Λαβαλ αντίστοιχα. Με απόλυτα προσωπικές ενέργειες και κάλυψη εξόδων, έχει εκδόσει τη μικρή ποιητική συλλογή Σε Πιθανότητα Περιπλοκής (2000) και μία συλλογή χριστουγεννιάτικων διηγημάτων υπό τον τίτλο Περιμένοντας Τον Ηλιο Της Δικαιοσύνης (2001). Ποιήματα του έχουν φιλοξενηθεί από το ελληνικό λογοτεχνικό περιοδικό Δέλεαρ, όπως και από τα καναδικά The Prairie Journal & The Toronto Review.

 

 kavazidou eleni

ΚΑΒΑΖΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, Msc, PhD. Χοροδιδάσκαλος, Χορογράφος, Χορο/κινησιοθεραπεύτρια. Μετεκπαίδευση στο θέατρο, τη μουσική, την προπονητική, την αθλητιατρική, τη διατροφή και το ευρωπαϊκό μάνατζμεντ με διάφορες υποτροφίες επίδοσης και διάκρισης από το ΙΚΥ. Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Εσαεί εν Ροή. Πειραματίζεται με τη νοηματική κίνηση από το 2005. Έχει πλούσια εκπαιδευτική, καλλιτεχνική και ερευνητική δράση. http://www.esai.gr/news11.html

 

 

Xristos Mouroukis

 

Ο Χρήστος Μουρούκης γεννήθηκε στην Ιταλία και έχει MA in Feature Film από το πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου. Είναι βραβευμένος σκηνοθέτης και flick reviewer http://grotto.gr

 

 

 

 

 

svana-700Η Κλεοπάτρα Σβανά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976, σπούδασε σκηνοθεσία στη σχολή Κ.Ε.Α. και εργάστηκε για το θέατρο τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γράφει θεατρικά έργα εκ των οποίων 2 από αυτά έχουν τιμηθεί με το 3ο βραβείο. Έχει κάνει δύο ταινίες μικρού μήκους. Προτιμά να σκηνοθετεί θέατρο και να γράφει σενάρια μεγάλου μήκους.

 

 

    Tsantis

Χρήστος Τσαντής. Γεννήθηκε κι εργάζεται Πάτρα.Συγγραφέας/Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τρία έργα του, δύο μυθιστορήματα και μία νουβέλα. http://christostsantis.wordpress.com

 

 

vaso papageorgiou-700

 

Η Βασιλική Παπαγεωργίου είναι Εθνολόγος και διδάκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Έχει επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία στη μετανάστευση, τις διαπολιτισμικές σχέσεις και τις κοινωνικές ανισότητες. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Από την Αλβανία στην Ελλάδα: Τόπος και Ταυτότητα, Διαπολιτισμικότητα και Ενσωμάτωση. Μια ανθρωπολογική προσέγγιση της μεταναστευτικής εμπειρίας» (εκδ. Νήσος, 2011).

 

 

 

 

 giorgos pavlidisO Γιώργος Παυλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πρώτα μηχανολογία, έπειτα ακολούθησαν σπουδές Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής και μεταπτυχιακό στην Φιλοσοφία και την Αισθητική του Κινηματογράφου. Τέλος, έκανε ένα πέρασμα από την κινηματογραφική σχολή του Lodz, στην Πολωνία, όπου παρακολούθησε εργαστήρια σκηνοθεσίας, φωτογραφίας και animation. Έχει συμμετάσχει σε μια ταινία μικρού μήκους και στο θεατρικό φεστιβάλ του Trier (2012), στην Γερμανία. Ζει και εργάζεται στην Κρακοβία, όπου διδάσκει Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στο Ευρωπαϊκό κολλέγιο. Αρθρογραφεί για το σινεμά στο Cine.gr και στο προσωπικό ιστολόγιο www.cogito-ergo-film.blogspot.com

 

 

    Dimitris 

CeKompo 

 

 

 

 

mitzalis

 Ο Νικόλας Μιτζάλης είναι αρχιτέκτονας μηχανικός και διδάκτορας αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π. Έχει κατα καιρούς υπάρξει διδάσκοντας σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και αρθρογραφεί τακτικά σε διάφορα έντυπα. Διατηρεί την μόνιμη στήλη "Επιλεγόμενα" στο διαδικτυακό περιοδικό www.greekarchitects.gr και έχει συγγράψει τρια βιβλία. Από τις πατρινές εκδόσεις Το Δόντι κυκλοφορεί το βιβλίο: Ενάντια στην αρχιτεκτονική του οποίου έχει κάνει την μετάφραση.

 

  soktzou

 

Σεβαστή Σημαντήρη (μπλόγκερ) http://sokatzou.blogspot.gr

 

 

Προφίλ

independent.gr
πολιτιστικό περιοδικό (και όχι μόνο)
www.independent.gr

                             «..εδώ όλα τα λουλούδια ανθίζουν...»

«Όχι δεν είναι χίμαιρα
να καβαλάμε τ' όνειρο τη θείαν ετούτη μέρα
που όλα, ορατά κι αόρατα, κι' εμείς και τ' άτια μας κι οι θεοί,
στην ίδια ορμάμε μέσα αιώνια σφαίρα !»
Άγγελος Σικελιανός

   2017: Μη αντέχοντας το κόστος λειτουργίας του ηλεκτρονικού πολιτιστικού περιοδικού Cineek magazine και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας αναγκαστήκαμε να ανασυνταχθούμε-(συγχωνευθούμε) και να δημιουργήσουμε ένα νέο διαδικτυακό περιοδικό Τέχνης λειτουργώντας πάντα με τις αρχές της ελεύθερης έκφρασης και της ανεξάρτητης σκέψης. Γι αυτό άλλωστε και το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για το σχεδιασμό και τη λειτουργία είναι ανοικτού κώδικα (open source).
   Το περιοδικό μας δεν έχει ανούσια κουτσομπολιά, ούτε ενοχλητικές διαφημίσεις, για να έχουμε εξαρτήσεις για το τι θα δημοσιεύουμε. Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν για την δήθεν αντικειμενικότητα. Είμαστε υποκειμενικοί και μας αρέσει, όπως μας αρέσει να παρασυρόμαστε από τα «πάθη μας» και να μην μαθαίνουμε από αυτά. Είμαστε αδέσμευτοι και δεν είμαστε παράρτημα διαφημιστικής εταιρείας.

   Το independent.gr περιοδικό που αφορά όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού. Δημιούργημα μιας ομάδας ανθρώπων που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο των Τεχνών, το περιοδικό φιλοδοξεί και είναι :
• ένας χώρος που αναδεικνύει τον πολιτισμό που παράγεται – ειδικά στην περιφέρεια - τον πολιτισμό που αφήνει αδιάφορο τα μεγάλα Μ.Μ.Ε, μιας και δεν έχει τον παράγοντα «κέρδους-υψηλής θέασης».
• δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς να προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά τους.
• Αφυπνίζει τη συλλογική συνείδηση και εμψυχώνει την αυτόβουλη δράση, διασκεδάζει, ενημερώνει, προβληματίζει.
• Προωθεί τους καλλιτέχνες, τους χώρους τέχνης, αλλά και τις πολιτιστικές δραστηριότητες των καλλιτεχνικών ομάδων που αποτελούν το πιο ζωντανό κομμάτι στις πόλεις.
• Το independent.gr είναι ένα μέσο ενημέρωσης με άποψη και γνώμη που δεν μένει αμέτοχο για τα τεκταινόμενα και παρεμβαίνει είτε μέσω του διαδικτύου, είτε οργανώνοντας πολιτιστικά γεγονότα σε συνεργασία πάντα με φορείς που έχουν να επιδείξουν ποιότητα και συγκροτημένη άποψη.

- Μια ενημερωτική πολιτιστική ιστοσελίδα δημιούργημα ανθρώπων www.independent.gr/συνεργάτες που εξ ιδίων, καταβάλλουν προσπάθειες μακριά από ανταγωνισμούς και κερδοσκοπικά συμφέροντα.
- Κάθε μήνα και μια νέα ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ με κοινωνικοπολιτικούς στόχους.
- Κάθε μήνα στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΚΟΝΩΝ και μια παρουσίαση ενός καλλιτέχνη www.independent.gr/επιλογές-εικόνων
- Oι αναγνώστες μπορούν συνεχώς να ενημερώνονται μέσω του RSS Feed για κάθε μορφή τέχνης ξεχωριστά www.independent.gr/πληροφορίες-rss
- Στο τμήμα ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ θα βρείτε αυστηρά επιλεγμένες ιστοσελίδες www.independent.gr/κατάλογος-χρήσιμων-συνδέσμων
- Ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, πρόταση βίντεο του μήνα κ.λπ.

Το independent.gr προκαλεί και προσκαλεί το χρήστη του διαδικτύου να πάψει να είναι παθητικός αλλά να δραστηριοποιηθεί και να συμμετέχει είτε γράφοντας άρθρα, σχόλια, κριτική είτε στέλνοντας ανταποκρίσεις τοπικού ενδιαφέροντος. Στηρίξτε μια ιστοσελίδα ελεύθερης έκφρασης που προβάλλεται ακόμη και η πιο ασήμαντη έως τη πιο σημαντική εκδήλωση ιδιαίτερα του εναλλακτικού πολιτισμού..

- Στείλτε το δελτίο τύπου για την εκδήλωση σας ανάλογα με την μορφή τέχνης www.independent.gr/επικοινωνία Αναδείξτε τον πολιτισμό της περιφέρειας, της γειτονιάς σου, για ν' ακουστεί και η άλλη όψη των πραγμάτων.

               θα μας βρείτε επίσης... i-facebook Group Independent.gr   και στο  i-twitter @independentgr

Για τη Συντακτική Επιτροπή
Παναγιώτης Χιονίδης (Αρχισυντάκτης)

Το λογότυπο* αποτελεί έναν συγκερασμό εικόνων, συμβόλων και σημασιών. Είναι εμπνευσμένο από το τριαντάφυλλο του (πρώην) online περιοδικού cineek, κλεισμένο σε έναν κύκλο για να θυμίζει την κόρη του ματιού, του προηγούμενου σήματος, δηλαδή, του independent.gr. Ταυτόχρονα, θυμίζει τον φακό της φωτογραφικής μηχανής και το διάφραγμα με τις μεταλλικές λεπίδες, έτοιμο να ανοιγοκλείσει για να αποτυπώσει ακόμα μία στιγμή. Έτσι, το μάτι γίνεται θεατής αλλά και δημιουργός. Αλλά πρώτα απ'όλα είναι ένα λουλούδι που ανθίζει. Τα χρώματα παραμένουν τα ίδια. Κόκκινο του πάθους και της δημιουργίας. Μαύρο της σοβαρότητας και της σκοτεινής αίθουσας που αναμένει τους θεατές. Λευκό της αγνότητας και της οθόνης όπου φανερώνονται όλα εκείνα τα λουλούδια που ανθίζουν. Η γραμματοσειρά που επιλέχθηκε είναι η GFS Artemisia της Εταιρείας Ελληνικών Τυπογραφικών Στοιχείων, η οποία σχεδιάστηκε από τον ζωγράφο-χαράκτη Τάκη Κατσουλίδη.
* Το σήμα-λογότυπο επιμελήθηκε η γραφίστρια Πατσιαλού Κωνσταντίνα, εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ευχαριστούμε δημόσια τον web master του περιοδικού κ. Μάνεση Αθανάσιο www.impression-estudio.gr 

Δημοσκόπηση

Ένας κόσμος χωρίς πυρηνικά όπλα είναι:

 

Ημερολόγιο Άρθρων

Οκτώβριος 2019
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Παρασκευή, 18 Οκτ. 2019 - 09:02:32
 

Newsletter

ΑρχικήΧορόςΜη Κατηγοριοποιημένα Top of Page